Hozzávalók:
300 g francia zöldbab
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál reszelt citromhéj
3 evőkanál friss petrezselyem
3 evőkanál reszelt parmezán
2 evőkanál pirított fenyőmag
2-3 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben felteszünk sós vizet főni, ha már forr, akkor beleszórjuk a zöldbabot és pár perc alatt puhára, de még roppanósra főzzük. Ezután szűrjük le és egy tál hideg vízbe tegyük bele, hogy megmaradjon a szép zöld színe a babnak.
Egy tálban keverjük össze a zúzott fokhagymát, citromhéjat, apróra vágott petrezselymet és a parmezánt. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olívaolajat, majd a szárazra törölt zöldbabot szórjuk bele, forgassuk 2-3 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymás keveréket és sóval, borssal ízesítsünk. Ismét pár percig forgatjuk és már tálalhatjuk is. Végül szórjuk meg a fenyőmaggal.