10 °C
enyhe eső
2024. október 15., kedd
Teréz

Gyömbéres-limeos grill csirkeszárny

2019. június 24.
9.9971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy üde, fűszeres grill csirkeszárny, amit érdemes lesz ezen a nyáron elkészíteni valamelyik grillpartin. A csirkeszárnyaknál nagyon figyelni kell, hogy ne nagy hőben süssük meg őket, különben kívül nagyon megsülnek, belül pedig nyers marad.


Hozzávalók:
700 g csirkeszárny
3 db lime
0,5 dl olaj
só, bors
kisebb darab gyömbér

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat mossuk meg. Az olajat keverjük el a limeok levével, valamint a sóval, borssal és a lereszelt gyömbérrel. Akik szeretik a csípőset, azok tehetnek pele egy kevés chillit is. Jól összekeverjük és beleforgatjuk a pácba a csirkeszárnyakat. Néhány órára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Végül grillen vagy serpenyőben közepes lángon süssük mega szárnyakat, időnként forgassuk meg őket. Salátával, rizzsel vagy grillezett krumplival tálaljuk.
nincs még hozzászólás