13 °C
borús égbolt
2025. május 18., vasárnap
Erik, Alexandra

Gyömbéres-fokhagymás sült burgonya

2018. augusztus 16.
5.7741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A sült burgonyát mindenki kedveli, azonban ha már valaki unja a klasszikus sós ízesítést, azoknak nagyszerű alternatíva lehet mai receptünk. A gyömbéres-fokhagymás ízesítés távol-keleti ételekhez tökéletes választás.


Hozzávalók:
4 db burgonya
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál reszelt gyömbér
2 evőkanál csili pehely
3 evőkanál olasz fűszerkeverék
1 evőkanál kakukkfű
1 evőkanál víz

Elkészítés:
A burgonyát vágjuk össze tetszés szerint. Közben a sütőt melegítsük elő 200 fokra. Tegyük egy tálba az összevágott burgonyát és adjuk hozzá az olajat, a zúzott fokhagymákat, a reszelt gyömbért valamint a többi fűszert. Alaposan keverjük őket össze, hogy minden burgonya kellően fűszeres legyen.

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire a burgonyát, majd tegyük a sütőbe 30 percre. Ezután forgassuk meg őket és további 20 percig sütjük.
1 hozzászólás

kalifa

7 éve, 4 hónapja és 2 napja

Gyömbéres?? De fura lehet. Bár mondjuk szoktak a kínai büfében ilyenek lenni.

válasz erre