Mai receptünk egy ízletes, fűszeres répakrémleves, melyet nagyon könnyű elkészíteni. Ha vegánok vagyunk, akkor tejszín helyett érdemes növényi tejet vagy tejszínt használni.
Hozzávalók:
3-4 db répa
1 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál gyömbér
1 l zöldségleves
1 teáskanál só
fél teáskanál bors
1 teáskanál szárított kakukkfű levél
400 ml kókusztej
fél lime leve
Elkészítés:
A répát pucoljuk meg és vágjuk össze. A hagymát szintén vágjuk kisebb darabokra. Egy edényben kezdjük el párolni a hagymát kevés olajon, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a répát. Mehet bele a reszelt gyömbér és végül pár perc párolás után felengedjük a zöldséglevessel.
Megszórjuk sóval és borssal, majd addig főzzük, míg puha lesz a zöldsége. Ezután leturmixoljuk és hozzáadjuk a kókusztejet, valamint a lime levét.