24 °C
tiszta égbolt
2025. június 22., vasárnap
Paulina

Gyömbéres édesburgonya leves

2016. január 08.
5.7471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha egy kis krumplit is szeretnénk a diéta alatt fogyasztani, akkor lehetőleg édesburgonyát fogyasszunk, mivel sokkal kevesebb a kalória benne, mint a rendes burgonyában. Az édesburgonyából készíthetünk sült krumplit, chipset vagy akár levest is, ami a mai receptünk.
 


Hozzávalók:
200 g édesburgonya
7,5 dl víz
50 g friss gyömbér

2 evőkanál édesítő

Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk kockákra. A gyömbért reszeljük le. Egy edénybe öntsük bele a vizet és a burgonyát, majd forraljuk fel. Forralástól számítva további fél órát főzzük és közben beleszórjuk a gyömbért, a sót és az édesítőt. Lassú tűzön főzzük.

Amint a burgonya már teljesen megfőtt, levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. Ha egy kicsit krémesebbet szeretnénk, akkor kevés natúr joghurtot öntsünk hozzá.
5 hozzászólás

Lolaa

10 éve, 3 hónapja és 8 napja

Egy baj van vele, hogy nagyon drága. És kevés helyen lehet kisebb szemüt kapni.

válasz erre

Kunoichi

10 éve, 3 hónapja és 8 napja

Biztos jó ízt ad neki a gyömbér.

válasz erre

Minoni

10 éve, 3 hónapja és 8 napja

Szoktam édesburgonyát venni, finom.

válasz erre

monyó

10 éve, 3 hónapja és 9 napja

Nem lehet rossz gyömbérrel

válasz erre

csillucs

10 éve, 3 hónapja és 9 napja

imádom az édesburgonyát mosolygó smiley

válasz erre