27 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Gulyásleves

2015. február 02.
2.2673
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazán magyar leves, melyet millió képpen elkészíthetünk, tájegységenként változik a recept, sőt hús nélküli is elkészíthetjük.


Hozzávalók:
1 kg sertéshús
2 kg burgonya
2 közepes vöröshagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
só, bors
kakukkfű
1 teáskanál gulyáskré
1-1 db sárga- és fehérrépa

Elkészítés:
Első lépésként a húst és a vöröshagymát kockázzuk fel. A hagymát pároljuk üvegesre kevés olajon, majd adjuk hozzá a pirospaprikát és a húst. Pirítsuk meg a húst kissé és engedjük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Jöhet a fűszerezés, de még később is fűszerezhetünk.

Ha már kezd a hús puhúlni, akkor beletesszük a félbe vágott répákat. Kicsit később a kockára vágott krumplit is beletesszük és kis lángon készre főzzük a levest.
4 hozzászólás

pilótakeksz

11 éve, 2 hónapja és 22 napja

Inkább bableveses vagyok.

válasz erre

hemberender

11 éve, 2 hónapja és 22 napja

Egyik legjobb étel. Imádom. mosolygó smiley

válasz erre

baboka

11 éve, 2 hónapja és 22 napja

Én burgonyából kevesebbet szoktam beletenni. És még egy szem paradicsomot és paprikát is szoktam mellé tenni. Úgy még finomabb.

válasz erre

Babóca

11 éve, 2 hónapja és 22 napja

Szeretem nagyon mosolygó smiley

válasz erre