31 °C
borús égbolt
2025. június 27., péntek
László

Grízpuding

2022. augusztus 18.
78.3281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető krém, mely filléres hozzávalókból készíthető el és szinte bármivel lehet tálalni, friss gyümölcsökkel, lekvárral vagy csokoládéval.
 


Hozzávalók:
10 evőkanál búzadara
4 dl hideg habtejszín
1 l tej
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A tejet tegyük egy lábosba, majd adjuk hozzá a búzadarát és a kétféle cukrot. Közepes lángon kezdjük el összefőzni az egészet, hogy sűrű állagot kapjunk. Ezután vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Közben a hideg habtejszínt verjük fel, majd óvatosan keverjük a kissé kihűlt krémhez.

Adagoljuk ki a kész grízpudingot és fedjük le fóliával, hogy ne bőrösödjön. Tegyük hűtőbe, amíg megdermed. Végül tálaljuk kakaóval, gyümölccsel vagy amivel szeretnének.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

3 éve, 22 napja

Őszintén szólva ilyenről nem is hallottam. meglepett smiley

válasz erre