20 °C
tiszta égbolt
2025. június 21., szombat
Alajos, Leila

Grízgaluska leves

2021. november 24.
57.4961
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes leves ötlet, melyet nagyon könnyű összedobni, és a téli hideg napokon kifejezetten jól esik az embernek. A grízgaluska könnyű és egyszerű levesbetét.
 


Hozzávalók:
1 db tojás
3 evőkanál olaj
6 evőkanál búzadara
fél teáskanál sütőpor
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
pici só, bors
zöldségleves

Elkészítés:
Először a grízgaluskát állítsuk össze, ennek ugyanis kell egy kis pihentetés. A tojást válasszuk szét, majd a fehérjét verjük fel habbá. Ezután adjuk hozzá a sárgáját, a búzadarát, a sütőport és az olajat is. Ízlés szerint szórjuk meg kevés sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel. Keverjük jól el és tegyük hűtőbe 30-40 percre.

Közben készítsük el a zöldséglevest ízlésünknek megfelelően. Ha megpuhultak már majdnem a zöldségek, akkor két kanál segítségével kiszaggatjuk a galuskákat és megfőzzük őket a levesben.
1 hozzászólás

Tekla

3 éve, 10 hónapja és 17 napja

ohh de jó ötlet.

válasz erre