Hozzávalók:
1 db tojás
3 evőkanál olaj
6 evőkanál búzadara
fél teáskanál sütőpor
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
pici só, bors
zöldségleves
Elkészítés:
Először a grízgaluskát állítsuk össze, ennek ugyanis kell egy kis pihentetés. A tojást válasszuk szét, majd a fehérjét verjük fel habbá. Ezután adjuk hozzá a sárgáját, a búzadarát, a sütőport és az olajat is. Ízlés szerint szórjuk meg kevés sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel. Keverjük jól el és tegyük hűtőbe 30-40 percre.
Közben készítsük el a zöldséglevest ízlésünknek megfelelően. Ha megpuhultak már majdnem a zöldségek, akkor két kanál segítségével kiszaggatjuk a galuskákat és megfőzzük őket a levesben.