24 °C
tiszta égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Grízes tészta

2015. október 16.
2.3581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Gyerekkorunk egyik kedvenc tésztaétele volt a nagyi által elkészített grízes tészta és a hozzá készült baracklekvár. Ma megmutatjuk, hogy készítheted el a tökéletes grízes tésztát.
 


Hozzávalók:
500 g tészta
150 g búzadara
2 evőkanál olaj

egy bögre víz

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki forró, sós vízben, majd szűrjük le. Közben készítsük el a búzadarát. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és beletesszük a búzadarát. Figyeljünk oda, mert a dara könnyen odaéghet. Hozzádobunk egy csipet sót és addig pirítjuk, amíg aranyló barna nem lesz.

Ha már szép barna, hozzáöntjük a bögre vizet. Gyorsan megkeverjük és lefedjük, majd egy perc elteltével elzárjuk alatta a tüzet. Pár percig hagyjuk párolódni, hogy magába szívja az összes vizet. Végül összekeverjük a tésztával és lekvárral tálaljuk.
8 hozzászólás

Regina

10 éve, 4 hónapja és 6 napja

Régi kedvenc! mosolygó smiley

válasz erre

Kunoichi

10 éve, 4 hónapja és 6 napja

Nagyon régen ettem, köszönöm, hogy eszembe lett juttatva mosolygó smiley

válasz erre

ida001

10 éve, 4 hónapja és 12 napja

Örök kedvenc!

válasz erre

veruss74

10 éve, 4 hónapja és 13 napja

Nagyon szeretjük, én meggyúrom hozzá a tésztát, sokkal finomabb abból.

válasz erre

eperjam

10 éve, 6 hónapja és 15 napja

Nagyon szeretjük itthon. Sokszor szoktam készíteni.

válasz erre

kpal

10 éve, 6 hónapja és 15 napja

Kedvenc. mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

10 éve, 6 hónapja és 15 napja

Legjobb tészta mosolygó smiley Nagyon szerettem kiskoromban is.

válasz erre

leoni

10 éve, 6 hónapja és 15 napja

Egyik kedvencem. mosolygó smiley

válasz erre