Hozzávalók:
200 g liszt
fél teáskanál só
1,5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál reszelt parmezán
1 dl langyos víz
1 dkg élesztő
fűszerek
Elkészítés:
A langyos vízben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Ezt követően egy tálba tesszük a lisztet, belekeverjük az élesztőt, majd hozzáadjuk sorban a többi hozzávalót és könnyed tésztát gyúrunk belőle. Fűszer tekintetében szinte bármit tehetünk bele, legyen szó fokhagymáról, rozmaringról vagy éppen bazsalikomról.
30-40 percig pihentetjük a tésztát, míg megkel. Kinyújtjuk és 15-20 cm hosszú csíkokra vágjuk. Bekenjük vízzel a rudakat, majd megszórjuk őket azzal, amivel csak akarjuk, peldául sajttal. Kicsit megcsavarjuk őket és sütőben, 200 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.