5 °C
borús égbolt
2024. december 09., hétfő
Natália

Grissini recept

2015. március 21.
2.2511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egyszerű sós sütemény, melynek elkészítés nagyon egyszerű és sokáig el is áll. A Grissini egy olasz finomság, melyet előételként is fogyaszthatunk.


Hozzávalók:
200 g liszt
fél teáskanál só
1,5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál reszelt parmezán
1 dl langyos víz
1 dkg élesztő
fűszerek

Elkészítés:
A langyos vízben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Ezt követően egy tálba tesszük a lisztet, belekeverjük az élesztőt, majd hozzáadjuk sorban a többi hozzávalót és könnyed tésztát gyúrunk belőle. Fűszer tekintetében szinte bármit tehetünk bele, legyen szó fokhagymáról, rozmaringról vagy éppen bazsalikomról.

30-40 percig pihentetjük a tésztát, míg megkel. Kinyújtjuk és 15-20 cm hosszú csíkokra vágjuk. Bekenjük vízzel a rudakat, majd megszórjuk őket azzal, amivel csak akarjuk, peldául sajttal. Kicsit megcsavarjuk őket és sütőben, 200 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
5 hozzászólás

hemberender

10 éve, 6 hónapja és 22 napja

Nasinak tökéletes.

válasz erre

becky

10 éve, 6 hónapja és 22 napja

Nagyon jó recept, szeretem.

válasz erre

Zita.Péter

10 éve, 6 hónapja és 23 napja

Nagyon jó kis recept. Szeretem én is.

válasz erre

Linda

10 éve, 6 hónapja és 23 napja

De finom lehet.

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 6 hónapja és 23 napja

Ezt de szeretem finom sonkával. mosolygó smiley

válasz erre