21 °C
borús égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Grillezett steak cseresznye szósszal

2017. február 13.
8.0141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha egy romantikus vacsorát tervezel Valentin-napra pároddal, akkor érdemes ezt a szuper steak-et elkészítened. Nem túl bonyolult az elkészítése, de nagyon finom az íze és különleges is egyben. Biztosan elnyered vele a kedvesed tetszését.


Hozzávalók:
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 db csontos steak hús
1 csésze cseresznye befőtt
2 szál kakukkfű
1/3 csésze fehér ecet
3/4 csésze bor
3 evőkanál pisztácia
só és bors ízlés szerint

Elkészítés:
Első lépésként a húsokat hagyjuk állni fél órát szobahőmérsékleten. Ezt követően egy serpenyőben két evőkanál olívaolajon hirtelen megsütjük a steakek mindkét oldalát és megszórjuk őket sóval és borssal. Egy grillserpenyőbe tegyük át a húsokat és 4-5 percig magas lángon pirítsuk őket tovább, majd közepes lángon további 5-6 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire átsütve szeretjük.

Szeletelés előtt 10 percig fóliában pihentetjük a húsokat. A cseresznyés szószhoz egy serpenyőbe tegyünk egy evőkanál olajat és szórjuk bele a cseresznyéket, valamint a kakukkfüvet. Néhány percig süssük, majd adjuk hozzá az ecetet és egészen addig főzzük, míg el nem párolog a folyadék.

Ezután mehet bele a vörös bor. Lejjebb vesszük a hőmérsékletet és alacsony lángon addig főzzük, míg elpárolog az alkohol. Végül meghintjük egy pici sóval és borssal, valamint az apróra vágott pisztáciával.
3 hozzászólás

moni1294

9 éve, 8 napja

Nem szeretek ünnepnapokon főzni, mert a mosogatás is rám marad.

válasz erre

Mirjam

9 éve, 8 napja

Nagyon guszta.

válasz erre

Enci

9 éve, 8 napja

Jól néz ki de mi inkább elmegyünk enni egy jót.

válasz erre