Hozzávalók:
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 db csontos steak hús
1 csésze cseresznye befőtt
2 szál kakukkfű
1/3 csésze fehér ecet
3/4 csésze bor
3 evőkanál pisztácia
só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Első lépésként a húsokat hagyjuk állni fél órát szobahőmérsékleten. Ezt követően egy serpenyőben két evőkanál olívaolajon hirtelen megsütjük a steakek mindkét oldalát és megszórjuk őket sóval és borssal. Egy grillserpenyőbe tegyük át a húsokat és 4-5 percig magas lángon pirítsuk őket tovább, majd közepes lángon további 5-6 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire átsütve szeretjük.
Szeletelés előtt 10 percig fóliában pihentetjük a húsokat. A cseresznyés szószhoz egy serpenyőbe tegyünk egy evőkanál olajat és szórjuk bele a cseresznyéket, valamint a kakukkfüvet. Néhány percig süssük, majd adjuk hozzá az ecetet és egészen addig főzzük, míg el nem párolog a folyadék.
Ezután mehet bele a vörös bor. Lejjebb vesszük a hőmérsékletet és alacsony lángon addig főzzük, míg elpárolog az alkohol. Végül meghintjük egy pici sóval és borssal, valamint az apróra vágott pisztáciával.