Nem telhet úgy el a nyár, hogy ne grilleznénk. Mai receptünk egy isteni finom húsmentes zöldségnyárs, amit feldobunk egy egyszerű páccal és egy kis sajttal. Természetesen nem csak grillen lehet elkészíteni, hanem akár otthon a sütőben is.
Hozzávalók:
1 fej lila hagyma
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db cukkini
150 g koktélparadicsom
200 g halloumi sajt
só
pici olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
maréknyi bazsalikomlevél
Elkészítés:
A zöldségeket és a sajtot vágjuk kockákra. A paradicsomot nem muszáj félbe vágni, egyben is fel lehet használni. Egy kisebb tálban dolgozzuk össze a bazsalikomlevelet, az olajat, a sót és a zúzott fokhagymát. Készítsük el a nyársakat. Mindegyik nyársra húzzunk 2 db sajtot, hagymát, cukkinit, paradicsomot és paprikát.
Ezután a nyársakat kenjük meg alaposan a bazsalikomos páccal, majd nincs más dolgunk, mint grillen vagy sütőben megsütni a nyársakat.
