Hozzávalók:
3 db kápia paprika
4 szelet kenyér
1 közepes lila hagyma
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
2 evőkanál sherry ecet
1 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál cukor
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál kapribogyó
250 g mozzarella
kevés petrezselyem
Elkészítés:
A kenyér szeleteket picit locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg sóval, borssal. A hagymát vágjuk csíkokra, míg a paprikát nagyobb szeletekre vágjuk. Ezeket szintén meglocsoljuk olívaolajjal, sóval és borssal. A paprikát és a kenyérszeleteket grillen megsütjük, míg a hagymát egy alufóliába csomagolva süssük meg a grillen.
Érdemes a megsült paprika héját leszedni, de nem kötelező. Közben készítsük el a szószt. Ehhez keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a zúzott fokhagymát és a cukrot. Végül állítsuk össze az egészet. A kenyeret vágjuk kockákra és a hagymával, paprikával keverjük össze. Szórjuk meg kapribogyóval, petrezselyemmel és mozzarellával az egészet, majd öntsük nyakon a szósszal.