Hozzávalók:
2 db kacsamell
kiskanál friss gyömbér
2 evőkanál száraz sherry
2 evőkanál szójaszósz
1 kiskanál cayenne bors
só, bors ízlés szerint
2 teáskanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A fűszereket, az olajat és a szószokat tegyük egy tálba és keverjük össze. A húsok bőrös felületét vagdossuk be de csak annyira, hogy a húshoz ne érjünk. Ezután pácoljuk be a húsokat és hagyjuk őket akár egy éjszakán át pácolódni, így biztosan jó fűszeresek lesznek.
A kacsamelleket először bőrükkel lefelé kezdjük el sütni, körülbelül 10 percig, attól függően, hogy mennyire forró a grill, majd megfordítjuk őket és 5-6 percig sütjük még. Ha szeretjük egy kicsit véresebben, rózsaszínesen, akkor nem muszáj ennyi ideig sütni őket.