26 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Grillezett kacsamell

2019. május 16.
10.0281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A grillszezon elkezdődött, így ismét mutatunk egy nagyon ízletes ételt, amit grillen is elkészíthetünk. A kacsamellel nagyon óvatosan kell bánni, hiszen képes arra, hogy könnyen kiszáradjon.
 


Hozzávalók:
2 db kacsamell
kiskanál friss gyömbér
2 evőkanál száraz sherry
2 evőkanál szójaszósz
1 kiskanál cayenne bors
só, bors ízlés szerint
2 teáskanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A fűszereket, az olajat és a szószokat tegyük egy tálba és keverjük össze. A húsok bőrös felületét vagdossuk be de csak annyira, hogy a húshoz ne érjünk. Ezután pácoljuk be a húsokat és hagyjuk őket akár egy éjszakán át pácolódni, így biztosan jó fűszeresek lesznek.

A kacsamelleket először bőrükkel lefelé kezdjük el sütni, körülbelül 10 percig, attól függően, hogy mennyire forró a grill, majd megfordítjuk őket és 5-6 percig sütjük még. Ha szeretjük egy kicsit véresebben, rózsaszínesen, akkor nem muszáj ennyi ideig sütni őket.
1 hozzászólás

kalifa

6 éve, 7 hónapja és 1 napja

Ohh kacsamellet soha nem grilleztem még.

válasz erre