20 °C
borús égbolt
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Grillezett csirkemáj

2019. június 23.
9.7770
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk is ismét egy nagyszerű grillétel, amit érdemes lesz a nyár folyamán elkészítenünk. A máj nagyon egészséges étel, ha tehetjük, akkor fogyasszunk belőle minél többet. Tálaljuk salátával vagy egy kis grillezett burgonyával.


Hozzávalók:
500 g csirkemáj
4 evőkanál olaj
4 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
A májat tisztítsuk meg ha szükséges, majd vágjuk azonos nagyságúakra, így biztosan egyszerre fognak megsülni. Az olajat keverjük el a borssal, a zúzott fokhagymákkal és az apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe a pácba keverjük bele a májdarabokat és hagyjuk pihenni 10-15 percet. Addig a nyársakat áztassuk be vízbe. Ezután húzzuk nyársra a májakat, tehetünk melléjük krumplit vagy hagymát is.

Körülbelül 15 perc alatt megsülnek a nyársak, akkor jó, ha belül már nem véresek. Végül szórjuk meg sóval a kész májakat. Ha előbb szórjuk meg őket sóval, akkor megkeményednek.
1 hozzászólás

Minoni

6 éve, 5 hónapja és 13 napja

Sosem grilleztem még májat.

válasz erre