27 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Grillezett csirke ananászos salsával

2016. augusztus 30.
5.4553
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy friss és diétás receptet mutatunk ma, melyet grillezve is elkészíthetünk, de akár egy serpenyőben is. A hozzá való ananászos salsa szósszal pedig egyszerűen fenomenális ízorgiát ad a fogyasztónak.


Hozzávalók:
500 g csirkemell
4 db lime
kevés extra szűz olívaolaj
2 evőkanál apróra vágott friss koriander
2 teáskanál méz
só, bors
100 g apróra vágott ananász
1 db avokádó
1/4 vöröshagyma

Elkészítés:
Először a pácot készítjük el, ehhez tegyük egy tálba a lime-ok levét, majd adjuk hozzá az olívaolajat, a mézet, egy kevés koriandert és sót. Az egészet alaposan összekeverjük. A csirkét mossuk meg és vágjuk nagyobb szeletekre. Tegyük a csirkét a pácba és hagyjuk állni 2-3 órát vagy egy éjszakát.

Egy grillen vagy serpenyőben kezdjük el sütni a húsokat, de közben készítsük el a salsat. Ehhez az ananászt vágjuk össze, a vöröshagymával és az avokádóval. Keverjük össze, adjuk hozzá kevés lime levet, sót, borsot és a megmaradt koriandert. Alaposan összekeverjük és betesszük egy kicsit a hűtőbe. Végül a húsra pakoljunk egy kis salsat.
2 hozzászólás

Minoni

9 éve, 6 hónapja és 7 napja

Ananász és a csirke jó együtt.

válasz erre

kalifa

9 éve, 6 hónapja és 8 napja

Juuuuj de szupin néz ki. mosolygó smiley

válasz erre