21 °C
tiszta égbolt
2024. július 25., csütörtök
Kristóf, Jakab

Grillezett balzsamecetes gomba

2020. augusztus 04.
20.7851
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha grillezésről van szó, akkor nem szabad megfeledkezni a fantasztikus zöldségekről sem. Ilyen például a gomba is, amit ha jól bepácolunk és grillen elkészítünk, nagyon finom étel lesz belőle.


Hozzávalók:
500 g grillezni való gomba
4-5 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
bors
kevés friss petrezselyem

Elkészítés:
A gombákat tisztítsuk meg, majd vágjuk 1 cm vastag szeletekre, hogy a nyársra könnyen fel lehessen szúrni őket. Egy nagy tálban keverjük össze a balzsamecetet, a szójaszószt, a zúzott fokhagymákat és a borsot. Forgassuk meg benne a gombaszeleteket és 20 percre tegyük félre. Közben vízben a fa nyársakat is áztassuk be, nehogy elégjenek sütés közben.

A gombákat óvatosan szúrjuk fel a nyársra, majd forró grillen oldalanként 2-3 percig süssük. Végül friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
nincs még hozzászólás