Hozzávalók:
500 g pizza liszt
3 dl víz
20 g élesztő
1 evőkanál olaj
1 teáskanál só
500 g paradicsom
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál oregánó
só, bors
Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk bele 1 dl langyos vízbe és hagyjuk pihenni 10 percig, amíg felfut az élesztő. Közben a lisztet szitáljuk egy nagyobb keverőtálba. Egy mélyedést csinálunk a lisztben és beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék vizet, olajat és a sót. Jó alaposan elkeverjük és addig dagasztjuk a tésztát, amíg sima, fényes felülete nem lesz. Ha összeállt a tészta, akkor egy olajozott tálba beletesszük és körülbelül egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a paradicsomszószt. Ehhez a paradicsomokat vágjuk be és egy percre forró vízbe mártjuk, utána könnyedén lehúzhatjuk a héjukat. Daraboljuk össze, majd tegyük egy edénybe az olajjal és kezdjük el főzni. Adjuk hozzá a fűszereket és közepes lángon 15-20 percig főzzük.
A megkelt tésztát picit dolgozzuk át, majd készítsünk belőle cipókat és hagyjuk újabb 20 percet pihenni. Közben a grillt izzítsuk be, hogy parázs keletkezzen. A cipókat kör alakúra formázzuk és a grillrácsot kicsit kenjük meg olajjal, ha nincs otthon pizzakő. A grillrácsra helyezzük rá a tésztát és 3-4 percig süssük. Ezt követően vegyük le és a megsült részét kenjük meg a paradicsomszósszal és ízlés szerint feltéttel. Tegyük vissza a grillrácsra és süssük a pizzát 6-7 percig, amíg a sajt szépen ráolvad.