Egy szuper grill partiról nem hiányozhat a legfinomabb hozzávaló: a hamburger. Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan készítsd el a grill party kedvencét, a parázson sült hamburgert.
Hozzávalók:
400 g kétszer darált marhahús
4 evőkanál tejföl
1 kávéskanál mustár
1 evőkanál ketchup
só, bors
4 db hamburger zsemle
4 szelet sajt
1 fej lila hagyma
2 db paradicsom
1 fej saláta
Elkészítés:
A darált húst tegyük egy tálba, szórjuk meg sóval és borssal. Alaposan összekeverjük és még ízlés szerint hagymaport vagy fokhagymaport is tehetünk a még ízletesebb húspogácsa eléréséhez. Ezután formázzunk 4 db húspogácsát és grillen kezdjük el megsütni őket. Közben a zsemléket vágjuk félbe és azokat is helyezzük a grillre belsejükkel lefelé.
A mustárt, a ketchupot és a tejfölt keverjük össze, ebből lesz a hamburger szósz. Ha megsültek a húspogácsák, akkor rájuk dobjuk a sajtszeleteket is. Amint azok elkezdenek olvadni, tegyük őket a zsemlékbe, kenjük meg a szósszal és mehet rá ízlés szerint a paradicsom, a hagyma és a saláta.