10 °C
borús égbolt
2025. május 12., hétfő
Pongrác

Gránátalmás sült édesburgonya

2017. január 06.
10.0251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Sokan a hagyományos köreteket készítik el, miközben egy kis kreativitással nagyon ízletes és egyben egészséges köretet tudunk készíteni a húsokhoz, amivel még változatosabbá tehetjük étrendünket. Az édesburgonya sokkal egészségesebb, mint a hagyományos társa.


Hozzávalók:
4 db édesburgonya
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál őrölt fahéj
3/4 teáskanál curry por
1/2 teáskanál őrölt kardamom
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál fekete bors
1/2 csésze gránátalma
1/2 csésze pisztácia
1 evőkanál friss petrezselyem

Elkészítés:
A burgonyákat pucoljuk meg és vágjuk egységes kockákra és tedd egy nagyobb tálba. Szórd rá a fűszereket és az olívaolajat, majd alaposan keverd össze. Közben a sütőt kapcsold be és tekerd 180 fokra. Egy tepsibe egyenletesen szórd szét a burgonyát és süsd legalább 40 percig. Közben a petrezselymet és a pisztáciát vágd apróra.

Ha megsült a burgonya, akkor szórd rá a petrezselymet, a gránátalmát és a pisztáciát.
2 hozzászólás

Minoni

9 éve, 22 napja

Gránátalmát nem kedvelem, olyan semmilyen íze van.

válasz erre

Lolaa

9 éve, 23 napja

Olyan jól néz ki. Imádom az édesburgonyát.

válasz erre