27 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Gránátalmás saláta

2019. december 23.
25.0083
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egészítsd ki a karácsonyi menüt egy egyszerű és ízletes előétellel. A gránátalma nagyon jól megy különböző salátákhoz és karácsonykor különösen jól tud kinézni a tányéron ez a gyümölcs, ráadásul egészséges is.


Hozzávalók:
100 g salátakeverék
1 db gránátalma
fél csokor petrezselyem
1 evőkanál fehér balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
40 g parmezán sajt
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Első lépésként a gránátalma magjait szedjük ki egy tálba, erre többféle megoldás is van, érdemes nézelődni ha neten, ha valaki nem tudja hogyan kell. A salátát ha kell mossuk meg, majd szárítsuk meg. Tegyük egy nagy tálba a salátát és szórjuk rá a gránátalmát. Mehet rá a felaprított petrezselyem, és a fűszerek. A balzsamecet és az olajat öntsük rá, keverjük át az egészet és végül szórjuk meg parmezán forgáccsal.

Parmezán helyett feta sajtot is használhatunk vagy juhsajtot.
nincs még hozzászólás