Hozzávalók:
1 csésze szárított kuszkusz
1,5 csésze forrásban lévő víz
só, bors
fél csésze friss gránátalma mag
fél csésze pisztácia
marék fenyőmag
két marék petrezselyem
kis fej lilahagyma
4 evőkanál citromlé
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál dijoni mustár
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A forrásban lévő vízbe szórjuk bele a kuszkuszt, majd sóval és borssal szórjuk meg. Keverjük össze és hagyjuk állni 5 percig, hogy magába szívja a vizet, majd keverjük össze. Közben a hagymát vágjuk kockákra, a pisztáciát és a petrezselymet apróra. Adjuk őket és a fenyőmagot a kuszkuszhoz és keverjük össze.
Az öntethet keverjük össze a citromlét, az olívaolajat és a mustárt. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát valamint egy kevés petrezselymet. Végül öntsük a kuszkuszra és azonnal tálalhatjuk is.