29 °C
tiszta égbolt
2024. június 22., szombat
Paulina

Gránátalmás bulgursaláta

2021. december 21.
63.8971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyszerű és egészséges köret ötlet, mely az ünnepi sültekhez tökéletesen illik. Nagyon könnyű elkészíteni, ezzel fel lehet dobni az ünnepi ebédet vagy vacsorát.


Hozzávalók:
200 g bulgur
1 db gránátalma
1 fej vöröshagyma
1 db narancs
só, bors
1 evőkanál olaj
7 dl alaplé
friss petrezselyem

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra és kevés olajon pároljuk meg, majd adjuk hozzá a bulgurt és pirítsunk rajta egy keveset. Ezt követően az alaplével öntsük fel, fűszerezzük és fedő alatt 15 perc alatt puhára főzzük az egészet. Közben a narancsot és a gránátalmát is megpucoljuk, a narancs felét összevágjuk, a másik felét kifacsarjuk.

A megpuhult bulgurhoz keverjük a narancs levét, a narancs összevágott húsát és a gránátalmát is. Végül friss apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
1 hozzászólás

eperjam

2 éve, 8 hónapja és 17 napja

Még sosem ettem a gránátalmát ilyen formában de tetszik.

válasz erre