Hozzávalók:
500 g csirkemáj
4 evőkanál gránátalma szirup
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál méz
fél teáskanál római kömény
fél teáskanál koriandermag
fél teáskanál fahéj
fekete bors ízlés szerint
1 db lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
fél csokor petrezselyem
fél gránátalma
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Hozzáadunk két evőkanál olívaolajat, a gránátalma szirupot, a mézet és a fűszereket, majd alaposan összeforgatjuk. 10-15 percig pihenni hagyjuk. Közben a hagymát és a fokhagymát összevágjuk, majd a maradék olajon megpároljuk. A fokhagymát csak akkor adjuk hozzá, ha már a hagyma összeesett.
Ehhez az alaphoz adjuk a májat, amit 20 percig főzünk gyakori kevergetés mellett. Csak a legvégén sózzuk meg az étel, amit megszórunk petrezselyemmel és gránátalmával.