32 °C
szórványos felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Görög töltött csirkemell

2020. augusztus 30.
11.1071
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető görög csirke, mely hasselback stílusban készül, azaz a bevagdosott részekbe töltjük a zöldséget.
 


Hozzávalók:
4 db csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál apróra vágott friss kapor
1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 db cukkini
1 db sárga cukkini
1 db nagyobb paradicsom
fél lila hagyma
2 evőkanál feta sajt
2 evőkanál mozzarella sajt

Elkészítés:
Az egész csirkemelleket vagdossuk be úgy, hogy ne vágjuk ketté a csirkemelleket. Egy tálban keverjük össze az olajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd ezzel a páccal bekenjük a csirkemelleket. A cukkiniket, a paradicsomot és a hagymát vágjuk vékonyabb szeletekre, majd mindegyik csirke zsebébe tegyünk belőlük egy-egy fél szeletet.

Szórjuk meg végül a sajtokkal és tegyük egy hőálló tálba. Előmelegített sütőben 180-190 fokon 20-25 percig sütjük, végül 5 percig grillezzük.
nincs még hozzászólás