Mai receptünk egy nyárias, a görög ízvilágot idéző tésztasaláta, mely tökéletes egy könnyed ebédre vagy vacsorára. Könnyű elkészíteni és isteni finom.
Hozzávalók:
400 g tészta
200 g koktél paradicsom
100 g feta sajt
50 g olívabogyó
1 fej lila hagyma
1 db kígyóuborka
3 teáskanál borecet
2 teáskanál citromlé
fél csokor kapor
olívaolaj
tengeri só
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le és hagyjuk hűlni. Közben a paradicsomokat vágjuk össze, az uborka magját kaparjuk ki, a többit pedig vágjuk össze. A lila hagymát vékony csíkokra vágjuk. Egy tálban keverjük el a borecetet, a citromlét, az olívaolajat és az apróra vágott kaprot. Sózzuk meg és keverjük össze.
A kihűlt tésztához adjuk a zöldségeket, a morzsolt feta sajtot, az olajbogyót, majd öntsük le a kapros szósszal. Keverjük össze alaposan és akár azonnal lehet is tálalni.