26 °C
tiszta égbolt
2024. június 20., csütörtök
Rafael

Görög paradicsomos padlizsánkrém

2018. augusztus 08.
5.6991
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A padlizsán egy nagyszerű zöldség, melyben kevés kalória van és rengeteg féle képen el lehet készíteni. Mai receptünk egy szuper finom görög, paradicsomos padlizsánkrém, amit előételként is tálalhatsz.


Hozzávalók:
2 db padlizsán
3 db paradicsom
1 db lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
2 ág rozmaring
fél csokor petrezselyem
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál só
1 mokkáskanál bors

Elkészítés:
Első lépésként a padlizsánokat vágjuk félbe, kenjük meg olívaolajjal és tegyünk rájuk egy kis rozmaringot. Előmelegített sütőben, 200 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. Ezután a húsát kaparjuk ki, a héját pedig dobjuk ki. Ezt követően egy serpenyőben olajat hevítünk, ezen megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott paradicsomot.

Kicsit összepároljuk, majd mehet hozzá a padlizsán húsa és a fűszerek. Ha összefőtt az egész, akkor levesszük a tűzről és egy villával kicsit pépesítjük. Végül megszórjuk petrezselyemmel és már tálalhatjuk is. Ha túl sűrű lenne, akkor kevés olajjal lehet hígítani.
nincs még hozzászólás