29 °C
erős felhőzet
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Görög olívabogyós kenyér

2018. október 20.
10.4191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A házi kenyér a legfinomabb, de sajnos meg kell érte dolgozni. Ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz isteni finom olívabogyós görög kenyeret, melyet akár kenyérsütőben is elkészíthetsz.


Hozzávalók:
670 g finomliszt
25 g friss élesztő
4 dl víz
1 csapott evőkanál cukor
3 kiskanál só
5 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej lila hagyma
110 g fekete és zöld olajbogyó

Elkészítés:
A vizet langyosítsuk fel, olvasszuk fel benne a cukrot és futtassuk fel az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, majd beleöntjük a felfutott élesztőt és az olívaolajat. Alaposan összekeverjük a tésztát és elkezdjük dagasztani. Körülbelül 10 percig dagasztjuk. Egy kicsit keményebb tésztát fogunk kapni. Ezt követően egy tálba tesszük, letakarjuk és egy órán keresztül kelesztjük.

Ezután kicsit kinyújtjuk és belekeverjük az apróra vágott lila hagymát és az olajbogyókat. Megformáljuk a kenyeret és újabb 60 percig hagyjuk pihenni. Végül előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Érdemes egy kis vizet tenni a sütőbe, hogy a párától ropogósabb legyen a kenyér.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 2 hónapja és 7 napja

Megpróbálkozom vele, bár nem vagyok egy nagy dagasztó. röhögő smiley

válasz erre

Lili

7 éve, 2 hónapja és 7 napja

Ez elég gusztusos.

válasz erre