Hozzávalók:
670 g finomliszt
25 g friss élesztő
4 dl víz
1 csapott evőkanál cukor
3 kiskanál só
5 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej lila hagyma
110 g fekete és zöld olajbogyó
Elkészítés:
A vizet langyosítsuk fel, olvasszuk fel benne a cukrot és futtassuk fel az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, majd beleöntjük a felfutott élesztőt és az olívaolajat. Alaposan összekeverjük a tésztát és elkezdjük dagasztani. Körülbelül 10 percig dagasztjuk. Egy kicsit keményebb tésztát fogunk kapni. Ezt követően egy tálba tesszük, letakarjuk és egy órán keresztül kelesztjük.
Ezután kicsit kinyújtjuk és belekeverjük az apróra vágott lila hagymát és az olajbogyókat. Megformáljuk a kenyeret és újabb 60 percig hagyjuk pihenni. Végül előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Érdemes egy kis vizet tenni a sütőbe, hogy a párától ropogósabb legyen a kenyér.