Hozzávalók:
3 db fehér hagyma
2 db vöröshagyma
80 g vaj
600 ml csirke alaplé
250 ml főzőtejszín
500 ml víz
só, bors ízlés szerint
4 szelet kenyér
20 g parmezán sajt
Elkészítés:
A hagymákat pucoljuk meg és vágjuk karikákra. 60 g vajon kissé megpároljuk őket, majd felöntjük az alaplével és a vízzel, majd sóval és borssal ízesítjük. Alacsony lángon 15 percig főzzük. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt és további egy percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön a leves.
A kenyeret közben kockázzuk fel és a megmaradt vajon pirítsuk meg. Erre szórjuk rá a reszelt sajtot és keverjük jól össze, hogy a kockákat bevonja a sajt. Végül a hagymalevest megszórjuk a sajtos kenyérkockákkal.