19 °C
tiszta égbolt
2024. szeptember 20., péntek
Friderika

Görög hagymaleves

2016. augusztus 11.
4.4491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már ilyen rossz az idő, akkor ma egy kellemes leves receptjét mutatjuk meg. A görög hagymalevest könnyen elkészíthetjük, ráadásul segít az immunrendszer erősítésében, de a másnaposság ellen is nagyon jó.


Hozzávalók:
3 db fehér hagyma
2 db vöröshagyma
80 g vaj
600 ml csirke alaplé
250 ml főzőtejszín
500 ml víz
só, bors ízlés szerint
4 szelet kenyér
20 g parmezán sajt

Elkészítés:
A hagymákat pucoljuk meg és vágjuk karikákra. 60 g vajon kissé megpároljuk őket, majd felöntjük az alaplével és a vízzel, majd sóval és borssal ízesítjük. Alacsony lángon 15 percig főzzük. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt és további egy percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön a leves.

A kenyeret közben kockázzuk fel és a megmaradt vajon pirítsuk meg. Erre szórjuk rá a reszelt sajtot és keverjük jól össze, hogy a kockákat bevonja a sajt. Végül a hagymalevest megszórjuk a sajtos kenyérkockákkal.
3 hozzászólás

bettike

8 éve, 9 hónapja és 20 napja

Immunerősítésre tuti jó.

válasz erre

zsebibaba

8 éve, 9 hónapja és 21 napja

Uhhh de gusztán néz ki.

válasz erre

Mirjam

8 éve, 9 hónapja és 21 napja

Nem rossz leves.

válasz erre