Hozzávalók:
300 g tészta
2 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
450 g csirkemell
1 szem paradicsom
100 g feta sajt
3 evőkanál petrezselyem
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál oregánó
2 db citrom
só, bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki bő, forrásban lévő sós vízben. Közben egy nagyobb serpenyőben az apróra vágott hagymát és fokhagymát pároljuk meg kevés olajon, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott csirkét. Addig süssük, míg a csirke teljesen ki nem fehéredik.
A petrezselymet vágjuk apróra, a paradicsomot kisebb kockákra, valamint a feta sajtot is kockákra vágjuk. A tésztát szűrjük le és adjuk a húshoz, majd a többi hozzávalót és fűszert is keverjük bele. Alacsony lángon pár percig főzzük együtt az egészet és végül lehet is tálalni.
Egy két szem olívabogyóval is megszórhatjuk.