27 °C
tiszta égbolt
2024. június 20., csütörtök
Rafael

Görög csicseriborsó leves

2022. április 09.
61.1911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy vegetáriánus leves, melyet könnyedén el lehet készíteni. Nagyon kellemes, frissítő íze van, ha kedveljük a csicseriborsót, akkor ezt is szeretni fogjuk.


Hozzávalók:
300 g csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
2 db citrom
1 teáskanál oregánó
1 evőkanál liszt
80 ml olívaolaj
2 babérlevél
só, bors

Elkészítés:
A csicseriborsót öblítsük át és hagyjuk lecsepegni. A hagymát vágjuk össze és kevés olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a csicseriborsót és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Adjuk hozzá a fűszereket, a citromok levét. Főzzük össze az egészet.

Végül a levesből egy kevés lét vegyünk ki, keverjük el a liszttel, majd ezzel habarjuk be a levest, hogy krémesebb állagot kapjunk. Végül lehet tálalni.
1 hozzászólás

hemberender

2 éve, 4 hónapja és 19 napja

Nagyon nem szeretem a csicseriborsót. Olyan fura íze van.

válasz erre