23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Gombával töltött zsemle

2015. május 29.
2.6551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy egyszerű és gyorsan elkészíthető étel receptjét mutatjuk be. Ha éppen nincs idő összedobni egy nagyobb vacsorát, akkor ez egy jó alternatíva lehet vagy ha már a zsemle nem éppen friss.
 


Hozzávalók:
3 db zsemle
50 g füstölt szalonna
150 g csiperkegomba
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
100 g friss mozzarella sajt
kevés reszelt sajt

Elkészítés:
A zsemlék tetejét vágjuk le, majd a belsejét szedjük ki és tegyük egy tálba. A hagymát, a gombát és a szalonnát vágjuk kisebb kockákra, majd kevés olívaolajon pároljuk meg. Miközben párolódik sóval és borssal ízesítsünk. Ha kész, keverjük össze a zsemle belével és adjuk hozzá a kockára vágott mozzarellát.

A zsemléket töltsük meg a gombás töltelékkel, majd reszeljünk rá kevés sajtot és tegyük rá a tetejét. A zsemle tetejére is tegyünk kevés sajtot. Előmelegített sütőben 190 fokon 10 perc alatt süssük meg.
3 hozzászólás

Minoni

10 éve, 10 hónapja és 20 napja

ki fogom próbálni, mert nagyon jó

válasz erre

Natasha

10 éve, 10 hónapja és 20 napja

csillucs írta:
Én nem így szoktam, hanem túróval szoktam megtölteni. mosolygó smiley Úgy is finom.
Hogy csinálod?

válasz erre

csillucs

10 éve, 10 hónapja és 20 napja

Én nem így szoktam, hanem túróval szoktam megtölteni. mosolygó smiley Úgy is finom.

válasz erre