22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Gombával töltött palacsinta

2015. november 19.
2.8721
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A palacsintát nem csak édesen, hanem sósan is lehet enni. Így például rengeteg változata van, a hortobágyi húsos palacsinta mellett. Ma egy gombás változatot mutatunk Nektek.
 


Hozzávalók:
500 g csiperke gomba
egy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
2 dl alaplé
só, bors
kakukkfű
kevés petrezselyem
12 db sós palacsinta

Elkészítés:
Ha nincs kést sós palacsinta, akkor először azokat készítsük el. Ezt követően a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felszeletelt gombákat. Nagy lángon kissé megpirítjuk és a fűszerekkel ízesítjük.

Az alaplével felöntjük és puhára főzzük az egészet. Végül belekeverjük a tejszínt is. A palacsintákat a kész gombamártással megtöltjük, majd egy kivajazott tepsibe tesszük és megszórjuk őket kevés sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
3 hozzászólás

Minoni

10 éve, 4 hónapja és 14 napja

Hortobágyi húsos palacsinta jó.

válasz erre

Gucci

10 éve, 4 hónapja és 14 napja

Sós palacsinta? Nem szeretem.

válasz erre

mokus84

10 éve, 4 hónapja és 14 napja

szeretem a sós palacsintát, a milánóis a kedvencem mosolygó smiley

válasz erre