Hozzávalók:
500 g csiperke gomba
egy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
2 dl alaplé
só, bors
kakukkfű
kevés petrezselyem
12 db sós palacsinta
Elkészítés:
Ha nincs kést sós palacsinta, akkor először azokat készítsük el. Ezt követően a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felszeletelt gombákat. Nagy lángon kissé megpirítjuk és a fűszerekkel ízesítjük.
Az alaplével felöntjük és puhára főzzük az egészet. Végül belekeverjük a tejszínt is. A palacsintákat a kész gombamártással megtöltjük, majd egy kivajazott tepsibe tesszük és megszórjuk őket kevés sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.