Mai receptünk egy szuper vegetáriánus, könnyed, nyárias étel, amit nagyon gyorsan össze lehet dobni. Érdemes friss alapanyagokkal dolgozni, gombából akár több fajtát is válogathatunk, hogy minél ízletesebb és változatosabb legyen.
Hozzávalók:
450 g gomba
300 g széles metélt tészta
60 g vaj
6-8 db friss zsályalevél
só, bors
reszelt parmezán
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le. Közben a gombát tisztítsuk meg és vágjuk össze. A vaj kétharmadát egy serpenyőbe tesszük, majd ezen elkezdjük megpirítani a gombát. Ha már a leve elfőtt és szép pirult a gomba, akkor hozzáadjuk az apróra vágott zsályát és megszórjuk ízlés szerint sóval és borssal.
A főzővízből tegyünk egy keveset a gombához, adjuk hozzá a maradék vajat és a parmezánt, majd mehet bele a tészta is. Alaposan összekeverjük, összerázzuk és végül lehet is tálalni.