Hozzávalók:
250 g penne
250 g gomba
2 dl főzőtejszín
1 csokor petrezselyem
2-3 db fokhagymagerezd
só, bors
reszelt sajt
olívaolaj
Elkészítés:
A gombák törzsét eltávolítjuk, majd vékonyan felszeleteljük a gombát. Egy forró serpenyőbe tegyünk egy kevés olívaolajat és néhány perc alatt megpirítjuk rajta a gombát. Ha már érezzük az intenzív illatát, akkor felöntjük a tejszínnel, majd sózzuk és borsozzuk.
A fokhagymát zúzzuk össze és tegyük bele a gombás szószba, valamint egy kevés reszelt sajtot. Körülbelül 10 percig főzzük, közepes lángon a gombaszószt, amíg jól besűrűsödik. Közben bő, sós vízben főzzük ki a tésztát. A petrezselymet aprítsuk fel, majd szórjuk bele a szószba a petrezselyem felét. Keverjük össze és a kifőtt tésztára öntsük rá a gombaszószt. A többi petrezselyemzölddel díszítjük.