Hozzávalók:
400 g tészta
400 g gomba
200 g koktélparadicsom
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 piros kaliforniai paprika
1 ág bazsalikom
1 teáskanál pirospaprika
fél dl száraz fehérbor
só, bors
olívaolaj
Elkészítés:
Első lépésként a tésztát a szokásos módon főzzük ki, majd szűrjük le. Közben készítsük el a gombás mártást. Ehhez a gombákat vágjuk össze, a paprikát apróra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a paprikát és a gombát, majd ízesítünk fűszerekkel. Felöntjük a borral és hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt is.
Addig főzzük, míg puha nem lesz minden zöldség. Ezután adjuk csak hozzá a paradicsomokat félbe vágva, nekik csak össze kell esni. Végül a főtt tésztát keverjük össze a gombás mártással és már lehet is tálalni.