16 °C
kevés felhő
2024. október 30., szerda
Alfonz

Gombás-kolbászos penne

2014. június 06.
2.9901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom, de különleges tészta étel. Elkészítése egyszerű és gyors is, így ebédre vagy akár vacsorára is megfőzhetjük. Természetesen hús nélkül is el lehet készíteni, ilyenkor csak gombát használunk.


Hozzávalók:
4 kisebb grillkolbász
4 szelet bacon
200 g gomba
350 g penne tészta
parmezán
2 tojássárgája
petrezselyemzöld
2 evőkanál főzőtejszín
kevés olívaolaj


Elkészítés:
A kolbászokból nyomjuk ki a tölteléket egy serpenyőbe, majd öntsünk bele egy kevés olívaolajat és süssük meg. Ha megsült, akkor egy villával törjük szét, majd tegyük félre. A gombát és a szalonnát vágjuk apróra és tegyük bele a serpenyőbe és pirítsuk meg. Ezután adjuk hozzá a kolbásztölteléket és tartsuk melegen.

Közben a tésztát bő, sós vízben megfőzzük. A szószhoz a tojássárgákat keverjük össze 50 g reszelt parmezánsajttal és a főzőtejszínnel. A petrezselyemzöld egy részét vágjuk apróra és szórjuk bele a szószba.

A tésztát szűrjük le és forgassuk bele a húsba, majd a szószt óvatosan öntsük bele. Adjunk hozzá egy merőkanálnyi főzővizet, így a tészta fényesebb és lágyabb lesz.

Parmezánnal és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. A tojásfehérjéből pedig készíthetünk kókuszos habcsókokat is.
5 hozzászólás

Sonci

11 éve, 3 hónapja és 18 napja

Nagyon gusztusos kaja!mosolygó smiley

válasz erre

fantis6

11 éve, 3 hónapja és 18 napja

nem rossz , bár rendes húsnak jobban örülnék benne röhögő smiley

válasz erre

zitucska

11 éve, 3 hónapja és 18 napja

Egész jól hangzik. mosolygó smiley

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 3 hónapja és 18 napja

Nagyon gusztusos! Jó ötlet a habcsókos tipp a végén! kacsintó smiley

válasz erre

Gucci

11 éve, 3 hónapja és 18 napja

Na ilyenről még nem hallottam, hogy a kolbász belsejéből csinálnak kaját.

válasz erre