Hozzávalók:
4 kisebb grillkolbász
4 szelet bacon
200 g gomba
350 g penne tészta
parmezán
2 tojássárgája
petrezselyemzöld
2 evőkanál főzőtejszín
kevés olívaolaj
só
Elkészítés:
A kolbászokból nyomjuk ki a tölteléket egy serpenyőbe, majd öntsünk bele egy kevés olívaolajat és süssük meg. Ha megsült, akkor egy villával törjük szét, majd tegyük félre. A gombát és a szalonnát vágjuk apróra és tegyük bele a serpenyőbe és pirítsuk meg. Ezután adjuk hozzá a kolbásztölteléket és tartsuk melegen.
Közben a tésztát bő, sós vízben megfőzzük. A szószhoz a tojássárgákat keverjük össze 50 g reszelt parmezánsajttal és a főzőtejszínnel. A petrezselyemzöld egy részét vágjuk apróra és szórjuk bele a szószba.
A tésztát szűrjük le és forgassuk bele a húsba, majd a szószt óvatosan öntsük bele. Adjunk hozzá egy merőkanálnyi főzővizet, így a tészta fényesebb és lágyabb lesz.
Parmezánnal és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. A tojásfehérjéből pedig készíthetünk kókuszos habcsókokat is.