Hozzávalók:
200 g kínai tészta vagy spagetti
250 g barna gomba
1 fej brokkoli
1 fej piros kaliforniai paprika
2 evőkanál méz
szójaszósz
olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál gyömbérpor
kevés pirított szezámmag
Elkészítés:
A gombát, a paprikát és a brokkolit kisebb darabokra vágjuk össze. Egy tálban keverjünk össze 3-4 evőkanál olajat, 2 evőkanál szójaszószt és mézet, majd forgassuk meg ebben a zöldségeket. Tegyük egy tepsire őket és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
Közben elkészítjük a tésztát. Ehhez a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük. Egy serpenyőben kevés olajat, zúzott fokhagymát, gyömbért és szójaszószt összekeverünk és ebben megpirítjuk kissé a tésztát. Ha a zöldségek megsültek, hozzákeverjük őket a tésztához, végül pedig szezámmaggal megszórva tálaljuk. Ízlés szerint chilivel lehet még fokozni az ízeket.