20 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Gombás-brokkolis kínai tészta

2021. február 02.
18.2031
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy nagyszerű tészta étel, ami ráadásul vegetáriánus is, sőt, ha nagyon szeretnének, akkor vegán módon is el lehet készíteni. Nagyszerű ebédre vagy vacsorára.


Hozzávalók:
200 g kínai tészta vagy spagetti
250 g barna gomba
1 fej brokkoli
1 fej piros kaliforniai paprika
2 evőkanál méz
szójaszósz
olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál gyömbérpor
kevés pirított szezámmag

Elkészítés:
A gombát, a paprikát és a brokkolit kisebb darabokra vágjuk össze. Egy tálban keverjünk össze 3-4 evőkanál olajat, 2 evőkanál szójaszószt és mézet, majd forgassuk meg ebben a zöldségeket. Tegyük egy tepsire őket és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.

Közben elkészítjük a tésztát. Ehhez a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük. Egy serpenyőben kevés olajat, zúzott fokhagymát, gyömbért és szójaszószt összekeverünk és ebben megpirítjuk kissé a tésztát. Ha a zöldségek megsültek, hozzákeverjük őket a tésztához, végül pedig szezámmaggal megszórva tálaljuk. Ízlés szerint chilivel lehet még fokozni az ízeket.
nincs még hozzászólás