18 °C
tiszta égbolt
2025. április 30., szerda
Katalin, Kitti

Gombás vadrizses piláf

2016. szeptember 29.
6.2941
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A piláf a közel-keleti országok egyik kedvelt egytálétele, melynek alapja a rizs. Ehhez szoktak adni zöldséget vagy csirkét, ahogy éppen készül. Nagyon laktató étel, egy adagban nagyjából 400 kalória van, ami egy ebédre vagy vacsorára pont elegendő.


Hozzávalók:
2 evőkanál olivaolaj
1,5 csésze vadrizs
4-5 csésze zöldségleves
csipet só
fél citrom
250 g gomba
2 evőkanál snidling
fekete bors

Elkészítés:
Az olívaolajon pirítsuk meg a rizst, majd adjuk hozzá adagonként a zöldséglevest és sózzuk meg. Hagyjuk, hogy megszívja a rizs magát az alaplével. Amíg fő, addig elkészítjük a gombát. Ehhez egy másik serpenyőben olajon megpirítjuk a gombát, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, valamint az apróra vágott snidlinget.

Megszórjuk borssal és a kész rizshez adjuk a gombát. Frissen tálaljuk.
2 hozzászólás

becky

9 éve, 3 hónapja és 26 napja

Mint a rizottó. Kb ugyan az.

válasz erre

Minoni

9 éve, 3 hónapja és 27 napja

erről még soha nem hallottam

válasz erre