22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Gombás tészta

2020. március 30.
16.2171
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed, vegetáriánus tészta étel, amit rövid idő alatt is elkészíthetünk, így nem kell sok időt tölteni a konyhában. Mivel nem tartalmaz húst, így a böjt alatt is bátran lehet fogyasztani, friss gombát használjunk.
 


Hozzávalók:
250 g gomba
1-2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
fél csokor petrezselyem
400 g tészta
reszelt sajt

Elkészítés:
A tésztát tegyük fel főni sós vízben, közben a gombát szeleteljük fel, a fokhagymát pedig zúzzuk össze. Egy serpenyőbe tegyünk olajat, majd pirítsuk meg rajta a gombát és a fokhagymát. Sóval, borssal ízesítsük és a tészta főzővizéből tegyünk hozzá egy keveset. Ha megfőtt a tészta, szűrjük le és keverjük a gombához.

Néhány percig forgassuk őket össze, végül szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel és egy kevés reszelt sajttal.
nincs még hozzászólás