23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Gombás rostélyos

2015. augusztus 26.
2.5421
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Szinte mindenki szereti a hagymás rostélyost, melyet készíthetünk gombás változatban is. Ennek elkészítése is egyszerű, ráadásul zöldségekkel fogyasztva még egészséges is, ugyanis szénhidrátot alig tartalmaz.
 


Hozzávalók:
4 szelet marhahús
1 fej vöröshagyma
250 g csiperkegomba
1 gerezd fokhagyma
1 dl vörösbor
só, bors

Elkészítés:
A húsokat sózzuk és borsozzuk be, majd kevés olajon süssük jól meg. Ha kész, tegyük félre a húst és ugyan abban a serpenyőben pároljuk meg az apróra vágott hagymát és a gombát. Ha már kezd puhulni, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fűszerezzük sóval és borssal.

Beleöntjük a vörösbort és addig pároljuk, míg az alkohol teljesen elpárolog belőle. Ezt követően a húsokat tegyük vissza és együtt süssük őket. Végül a húsokra tesszük a hagymás-gombás keveréket.
4 hozzászólás

Edit90

10 éve, 7 hónapja és 15 napja

Na ez egy jó recept és meg is fogom csinálni.

válasz erre

Minoni

10 éve, 7 hónapja és 15 napja

Gusztusos. A hagymás rostélyost nagyon szeretem.

válasz erre

Zita.Péter

10 éve, 7 hónapja és 15 napja

Nagyon jó. mosolygó smiley

válasz erre

Pocok

10 éve, 7 hónapja és 15 napja

Egy nagy pohár borral simán jöhet. röhögő smiley

válasz erre