Hozzávalók:
fél kg csiperkegomba
fél l sűrített paradicsom
1-2 marék betűtészta
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
egy kevés cukor
kevés olaj
pici reszelt sajt
friss bazsalikom
só, bors
Elkészítés:
A gombát szeleteljük fel és sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon megpároljuk. Ha már kezd puhulni, akkor meghintjük a liszttel és összefőzzük. Ezt követően a paradicsomléhez vizet öntünk és felmelegítjük.
Cukorral és sóval ízesítünk. A hagymát egészben beletesszük a levesbe, felforraljuk és további pár percig főzzük. A hagymát ezután kivesszük és beletesszük a tésztát. Ha megfőtt a tészta, akkor levesszük a tűzről a levest és beletesszük a gombát.
Tálaláskor megszórjuk friss bazsalikommal és sajttal a levest.