Hozzávalók:
200 g gomba
600 g marhacomb
200 g gyöngyhagyma
2 db sárgarépa
5 szelet szalonna
2 evőkanál olaj
100 g darabolt paradicsom-konzerv
2 dl húsleves-alaplé
1 dl tejszín
só, bors
Elkészítés:
A bacont először vágjuk kockákra, majd egy serpenyőben süssük ropogósra és tegyük félre. A gombát és a répát megpucoljuk, majd összevágjuk, a gyöngyhagymát meghámozzuk. A húsról az esetleges inakat vágjuk le és kockázzuk fel.
Olajon süssük meg a húst, pároljuk meg, majd ezt is tegyük félre. A gyöngyhagymát és a gombát a visszamaradt zsiradékhoz adjuk, majd kissé lepirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, majd hozzáforgatjuk a répát, és felöntjük az alaplével. Amikor felforrt a ragu, akkor megszórjuk sóval és borssal. Addig főzzük, míg a mártás besűrűsödik. Ekkor visszarakjuk a húst, valamint a szalonnát. Összefőzzük és tálaljuk.