34 °C
erős felhőzet
2025. június 27., péntek
László

Gombás lepény

2016. március 25.
2.1581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egyenesen Hargitai György séf konyhájából érkezett, a Bonduelle szakácsától, aki néhány egyszerű hozzávalóból készített egy szuper receptet. Húsvétra tökéletes, nem kell sokáig a konyhában bajlódni, hogy egy ízletes étel kerüljön az asztalra.
 


Hozzávalók:
1 üveg Bonduelle üveges szeletelt gomba
2 dl tejföl
1 csomag mozzarellagolyó
1 fej vöröshagyma
petrezselyem
1 csomag levelestészta

Elkészítés:
A gombáról öntsük le a lét, majd öblítsük le. A hagymát vágjuk apróra és forró serpenyőben a gombával együtt megpirítjuk hirtelen. Érdemes a díszítéshez pár szem gombaszeletet félre tenni. A többit keverjük össze a tejföllel és sózzuk meg enyhén. A tésztát egy sütőlapra tesszük és a széleit egy villával bevonalazzuk.

Érdemes a belsejét megszurkálni, hogy a gőz könnyedén távozzon majd. Kenjük meg a tésztát a tejfölös-gombás keverékkel, majd a félretett gombákkal díszítsük és szórjuk rá a félbevágott mozzarellát. Szórjuk rá a petrezselymet.

Végül előmelegített sütőben, 170 fokon 20-25 percig sütjük.
5 hozzászólás

Minoni

10 éve, 20 napja

Egészen jó recept, egyszerű.

válasz erre

kalifa

10 éve, 21 napja

hmm de jól néz ki ez mosolygó smiley

válasz erre

monyó

10 éve, 21 napja

Gusztusos, de nekem nem túl húsvéti.

válasz erre

eperjam

10 éve, 21 napja

Gusztusos étel. Gondolom kicsit pizzához hasonlatos az íze.

válasz erre

Perec

10 éve, 21 napja

Ohh de jól néz ki. Ha tudnék sütni, ezt megsütném. mosolygó smiley

válasz erre