23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Gombás lencsesaláta

2015. december 28.
6.7711
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Karácsony után érdemes a szilveszteri menünk gondolkozni, ha sok embert szeretnénk hívni. Mai receptünk egy lencsés saláta, ami szilveszterkor pont jó lehet, hiszen olyankor kell lencsét enni. Mutatjuk a receptet.
 


Hozzávalók:
90 g lencse
500 ml víz
300 g gomba
2 gerezd fokhagyma
2 csipet chili pehely
3 evőkanál olívaolaj
fél citrom leve
só, bors

Elkészítés:
A lencsét feltesszük főni a forró vízben és egy csipet sóval. Időnként megkeverjük és 20-25 percig főzzük puhára. Közben a gombát szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk apróra. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a gombákat, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a chilit.

A már megfőtt lencsét szűrjük le és adjuk a megpirult gombához a citromlével, a sóval, borssal és még egy kevés olívaolajjal együtt. Összeforgatjuk és már lehet is fogyasztani melegen vagy hidegen.
4 hozzászólás

veruss74

10 éve, 3 hónapja és 2 napja

Biztos finom.

válasz erre

leoni

10 éve, 3 hónapja és 3 napja

Egészen jól hangzik.

válasz erre

Kunoichi

10 éve, 3 hónapja és 3 napja

Egy kis szerencsehozó saláta jövőre? mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

10 éve, 3 hónapja és 3 napja

Nem rossz, legalább nem egyszerű lencsefőzelék.

válasz erre