22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Gombás lecsó

2016. március 04.
7.0571
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Bár még nincs lecsó szezon, mai receptünk mégis egy gombás lecsó lesz. Ha valaki rakott el a fagyasztóba vagy befőttesüvegbe lecsónak valót, az most könnyedén elkészítheti ezt a könnyed ételt, aki esetleg nem ilyen szerencsés, az is könnyen talál alapanyagot hozzá.
 


Hozzávalók:
250 g csiperke gomba
4-5 szem paprika
3-4 szem paradicsom
olívaolaj
só, bors
1 nagy fej vöröshagyma

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, a többi zöldséget kockákra és szeletekre vágjuk, majd félre tesszük. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd ha megvan, akkor szórjuk bele a zöldségeket. Keverjük össze és fedjük le. Alacsony lángon addig főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek.

Közben sóval és borssal ízesítsünk. Végül fogyasszuk rizzsel, tojással vagy nokedlivel, amivel csak szeretjük. Természetesen még további zöldségeket is adhatunk hozzá.
3 hozzászólás

becky

10 éve, 20 napja

mindenképpen fogok egy ilyet csinálni

válasz erre

Lili

10 éve, 20 napja

Szupi mosolygó smiley tartalmas étel.

válasz erre

Minoni

10 éve, 20 napja

Gombával még nem csináltam, de jó ötlet.

válasz erre