26 °C
kevés felhő
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Gombás lecsó

2016. március 04.
7.0661
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Bár még nincs lecsó szezon, mai receptünk mégis egy gombás lecsó lesz. Ha valaki rakott el a fagyasztóba vagy befőttesüvegbe lecsónak valót, az most könnyedén elkészítheti ezt a könnyed ételt, aki esetleg nem ilyen szerencsés, az is könnyen talál alapanyagot hozzá.
 


Hozzávalók:
250 g csiperke gomba
4-5 szem paprika
3-4 szem paradicsom
olívaolaj
só, bors
1 nagy fej vöröshagyma

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, a többi zöldséget kockákra és szeletekre vágjuk, majd félre tesszük. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd ha megvan, akkor szórjuk bele a zöldségeket. Keverjük össze és fedjük le. Alacsony lángon addig főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek.

Közben sóval és borssal ízesítsünk. Végül fogyasszuk rizzsel, tojással vagy nokedlivel, amivel csak szeretjük. Természetesen még további zöldségeket is adhatunk hozzá.
3 hozzászólás

becky

10 éve, 1 hónapja és 15 napja

mindenképpen fogok egy ilyet csinálni

válasz erre

Lili

10 éve, 1 hónapja és 15 napja

Szupi mosolygó smiley tartalmas étel.

válasz erre

Minoni

10 éve, 1 hónapja és 15 napja

Gombával még nem csináltam, de jó ötlet.

válasz erre