15 °C
enyhe eső
2025. május 23., péntek
Dezső

Gombás carbonara

2022. május 13.
58.0441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon egyszerűen elkészíthető, vegetáriánus tészta, mely sokak kedvence lehet. Ez a "hamis" carbonara a tojástól lesz igazán krémes, de a szalonna helyett most gombát kell használni.


Hozzávalók:
700 g gomba
350 g spagetti
6 gerezd fokhagyma
2 fej salottahagyma
fél csokor petrezselyem
1 db tojás
5 tojás sárgája
100 g parmezán
só, bors
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A tésztát főzzük puhára, majd szűrjük le, a de főzővízből tegyünk félre 2 pohárral. A gombát vágjuk össze és kevés olajon kezdjük el pirítani. Közben a fokhagymát és a hagymát is megtisztítjuk, összevágjuk. Amikor kezd a gomba már pirulni, hozzáadjuk a hagymákat.

Amikor már szépen pirultak a zöldségek, akkor a főzővíz felét beleöntjük és hagyjuk elfőni. Közben a tojásokat felverjük és elkeverjük a sajttal, megszórjuk borssal. Ha elpárolgott a gomba vize, akkor levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a tésztát és beleöntjük a felvert tojást, valamint a maradék főzővizet.

Óvatosan elkeverjük, nehogy a tojásokból rántotta legyen. Krémes állagot kell kapnunk. Végül ha még szükséges megszórjuk sóval és borssal, valamint az apróra vágott petrezselyemmel.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

3 éve, 2 hónapja és 27 napja

Azért az eredeti carbonara finomabb.

válasz erre