Hozzávalók:
700 g gomba
350 g spagetti
6 gerezd fokhagyma
2 fej salottahagyma
fél csokor petrezselyem
1 db tojás
5 tojás sárgája
100 g parmezán
só, bors
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát főzzük puhára, majd szűrjük le, a de főzővízből tegyünk félre 2 pohárral. A gombát vágjuk össze és kevés olajon kezdjük el pirítani. Közben a fokhagymát és a hagymát is megtisztítjuk, összevágjuk. Amikor kezd a gomba már pirulni, hozzáadjuk a hagymákat.
Amikor már szépen pirultak a zöldségek, akkor a főzővíz felét beleöntjük és hagyjuk elfőni. Közben a tojásokat felverjük és elkeverjük a sajttal, megszórjuk borssal. Ha elpárolgott a gomba vize, akkor levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a tésztát és beleöntjük a felvert tojást, valamint a maradék főzővizet.
Óvatosan elkeverjük, nehogy a tojásokból rántotta legyen. Krémes állagot kell kapnunk. Végül ha még szükséges megszórjuk sóval és borssal, valamint az apróra vágott petrezselyemmel.