11 °C
borús égbolt
2025. május 10., szombat
Ármin, Pálma

Gombás burgonyatál

2016. május 30.
4.9141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy gyors és könnyed ebéd vagy vacsora összeállításához nincs szükségünk órákra, csupán egy nagyon jó receptre. Mai receptünk éppen egy ilyen, ugyanis könnyen össze lehet dobni, ráadásul nincs benne hús, így vegetáriánusok is ehetik.


Hozzávalók:
800 g újburgonya
250 g rókagomba
1 fej vörös hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csomó újhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál köménymag
fél teáskanál pirospaprika
4 szál kapor
só, bors

Elkészítés:
A burgonyát alaposan mossuk meg és pucoljuk meg. Vágjuk nagyobb darabokra, majd forró, enyhén sós vízben 5-7 percig főzzük. Közben a gombát vágjuk szeletekre, a hagymát vékony csíkokra, a fokhagymát és az újhagymát karikákra. Kevés olajon pároljuk üvegesre az összes hagymát.

Ha kész a burgonya, akkor szűrjük le és adjuk a gombával együtt a hagymás alaphoz, majd fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és a köménymaggal. Pár percig pirítjuk az egészet. Majd átöntjük egy tepsibe és előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük. Közben apróra vágjuk a kaprot és egy kevés petrezselymet, végül megszórjuk vele a kész ételt.
3 hozzászólás

leoni

9 éve, 8 hónapja és 18 napja

Ohh de nagyon jó. Kis egyszerű egytálétel.

válasz erre

Minoni

9 éve, 8 hónapja és 18 napja

Szeretem a gombát és ez nagyon jól hangzik.

válasz erre

bonita

9 éve, 8 hónapja és 18 napja

Nem rossz. mosolygó smiley

válasz erre