15 °C
borús égbolt
2025. május 09., péntek
Gergely

Gombás bulgur

2021. február 14.
79.3631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető bulgur étel, melyet köretként és főételként is tálalhatunk. Nem kell hozzá sok minden, nagyon egészséges és még húst sem tartalmaz.


Hozzávalók:
280 g bulgur
500 g csiperkegomba
kis fej vöröshagyma
20 g vaj
1 gerezd fokhagyma
só, bors
zöldfűszerek

Elkészítés:
A bulgurt folyóvíz alatt mossuk át, a gombát és a hagymát pedig vágjuk össze. Vajon kezdjük el pirítani a gombát és a hagymát, majd amikor már kicsit megpirult, mehet hozzá a bulgur is. Együtt pirítjuk őket. Ezután felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel.

Ízesítünk sóval, borssal, zöldfűszerekkel és a fokhagymával. Kisebb lángon fedő alatt addig főzzük, míg a vizet teljesen magába nem szívja a bulgur. Végül lehet is tálalni.
1 hozzászólás

regeena

4 éve, 7 hónapja és 3 napja

Egy evésre nem is, de köretnek tényleg jó.

válasz erre