14 °C
borús égbolt
2025. május 11., vasárnap
Ferenc

Gombás bruschetta

2015. október 26.
2.2830
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel egyre több a gomba, ezért a paradicsomos, azaz klasszikus bruschetta helyett érdemes elkészíteni a gombás változatot. Reggelire vagy előételként is fogyaszthatjuk. Könnyen elkészíthető és nagyon finom.


Hozzávalók:
400 g csiperkegomba
2 db rozmaringág
5 evőkanál olívaolaj
só, bors
1-2 evőkanál balzsamecet
4 db bagett
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A gombát mossuk meg és vágjuk szeletekre. A rozmaringágakat pucoljuk meg és vágjuk apróra, majd kevés olajon a gombákkal együtt pároljuk meg 5 perc alatt. A bagetteket szeleteljük fel és pirítsuk meg őket.

Végül a fokhagymát vágjuk apróra, majd a bagettekre szórjuk rá a fokhagymát, a gombát és öntsük rá az olajat, amiben a gomba készült. Sóval, borssal és balzsamecettel ízesítsünk.
4 hozzászólás

Babóca

10 éve, 4 hónapja és 12 napja

Ízletes fogás.

válasz erre

Móni

10 éve, 4 hónapja és 12 napja

Nem rossz ötlet, paradicsom helyett gombát használni.

válasz erre

becky

10 éve, 4 hónapja és 12 napja

Ezt szívesen megkóstolnám.

válasz erre

bonita

10 éve, 4 hónapja és 12 napja

meglepett smiley erről nem hallottam.

válasz erre